top of page

MOJA ZGODBA

Qdesign = Kim Urbas

Sem edinstvena in samosvoja. 

Polna energije, kreativna in vedno za akcijo sem se že kot majhna podpisovala s črko Q. Zakaj? Ker vedno v vsem iščem nekaj več, nekaj drugačnega, nekaj edinstvenega. Tako sem iz začetnic svojega imena in priimka KU izpeljala glede na slovensko izgovorjavo črko Q. Sprva je bil to moj podpis, kasneje pa je prerasel v željo po ustanovitvi svoje lastne znamke. Skrita želja, ki se je tekom let izražala kot del mene in način mojega življenja. Tako je nastal Qdesign. Prostor norih idej, kreative, pozitivnih misli in vrhunskih rezultatov.

_MG_9466.jpg

Vedno sem uživala v ustvarjanju in preoblikovanju obstoječega. Spomnim se, kako sem izrezovala slike in napise iz časopisov in revij, ter z njimi ustvarjala nove podobe, kasneje šolske plakate. Ljubezen do estetike me spremlja, se razvija z menoj in jaz z njo, je moj način izražanja. Danes si sebe ne morem predstavljati brez ustvarjanja, saj je način mojega življenja.

Po gimnaziji sem se vpisala na Naravoslovno tehniško fakulteto v Ljubljani, kjer sem zaključila univerzitetni študij smer grafične in interaktivne komunikacije. Kasneje sem znanje nadgrajevala na podiplomskem študiju v Londonu, na University for Creative Arts, smer Graphic Design and Communication.

Delovne izkušnje sem pridobivala v grafičnih studiih in oglaševalskih agencijah. Želja po kreativni svobodi me je nato privedla do Qdesign-a.

Ko je nekaj prilagojeno za nas,
se počutimo dobro in zasijemo.
Pustimo čutilom,
       da ustvarjajo naša čustva.
bottom of page